Clubgeschiedenis

Volgens de vlag zou Het Goudvisje opgericht zijn in het jaar 1908. Meerdere gegevens hebben we hier helaas niet over gevonden.

Na de 2 de wereldoorlog waren de activiteiten vooral gericht op het kanaalvissen. Maar omdat er in de buurt geen kanaal beschikbaar was kwam men op het idee om een autobusje in te leggen en samen vanuit het toenmalige St.Pieters lokaal te Diest te vertrekken. Tussen de jaren 1955 en 1960 sloeg het noodlot voor de club echter toe.Drie van hun bijzonderste bestuursleden verloren het leven en de club werd inactief tot 1966.

In 1966 werd door impuls van de E.H. Poels,  priester van de St-Jan Berchmans parochie de club opnieuw leven ingeblazen. Enkele van de vroegere leden schaarden zich al snel aan zijn zijde. Het Goudvisje was opnieuw verrezen en droeg de bijnaam "Club van Poelske". Ten tijde werd er een clubkampioenschap opgericht er werden vergunningen uitgeschreven om op de Zwarte beek te gaan vissen. De vissers van het eerste uur waren Etienne Lemmens, Marc Swinnen, Eric Willems ,Willy Vanhoutvin en wijlen Jef Wellens

In 1973 richtte  sponsor Etienne Lemmens voor de eerste maal het criterium van de zilveren hengel in,het geen tot op heden nog steeds een groot succes is. De kwantiteit en de kwaliteit steeg dan ook enorm.Vooral tussen de jaren 1978 en 1984 kende de club grote sportieve successen. In 1978 won Karel Swinnen het Belgisch kampioenschap senioren en bij de dames was het Jacquline Schodts die onze club in dat zelfde jaar eer aandeed. In 1980 hadden we weer een vrouwelijke kampioen, Micheline Mertens. In die zeven jaar boekten we succes bij het Belgische kampioenschap interclub.We werden één  keer tweede, drie keer derde, één keer vierde, en één keer zesde.

In 1990 is Marc Lemmens gestart met een jeugdwerking om tal van kinderen het plezier van vissen te laten ervaren. Zo worden er jaarlijks tal van activiteiten ingericht,ondermeer een vijf -daags hengelsportkamp, waar de kinderen leren onderlijnen maken, vissen met een zelfgemaakte hengel enz...Door onze vier gebrevetteerde monitoren en tal van vrijwilligers kunnen we in samenwerking met de jeugd- en sportdiensten van de plaatselijke gemeentes en steden jaarlijks meer dan 200 kinderen laten kennis maken met de vissport.Wij zijn dan ook zeer trots op onze vijf jeugdleden die ons land mochten vertegenwoordigen op een EK of WK.

Ondertussen is onze club uitgegroeid tot één grote vissersfamilie die lief, leed en plezier met elkaar deelt. Onze club telt meer dan honderdveertig leden, waaronder een veertigtal  jeugdleden. De club is op dit moment zeer actief zowel in clubverband als op nationaal vlak en dit met zeer veel succes.